Schilder technieken

Wanneer je aan een reis van schilderkunst begint, zal een goed begrip van enkele basistechnieken en -stijlen enorm helpen. Dit betekent dat je de kennis van tonen, kleuren, texturen, penseelstreken en compositie onder de knie moet krijgen, omdat deze je allemaal zullen helpen om met vertrouwen je eigen meesterwerken te creëren. 

In dit artikel worden een aantal basistechnieken beschreven waarmee je meteen professioneel kunt tekenen. Het is ook nodig om de beste tutorials over tekenen te bekijken om er zeker van te zijn dat je de basis onder de knie hebt.

Primer

Als ik olie of acrylverf gebruik, zal ik nooit voor niets werken. Primer in de gebakken kleur of in een mengsel van gebakken enna en ftalocyanineblauw om de kleur en waarde te bepalen. Acrylverf is in deze fase misschien het beste medium om te gebruiken, omdat het een sneldrogend en permanent effect heeft.

Verwerk verf van dun tot dicht, vooral bij langzaam drogende verf. Het is onmogelijk om op zware natte verf aan te brengen. Behandel lichtgekleurde gebieden op dezelfde manier en voeg aan het einde de helderste (meestal zwaardere) verf toe. Bewaar een rol keukenpapier om de borstels schoon te maken en overtollige verf te verwijderen.

Blocking in

Borstels zijn er in verschillende vormen en hebben verschillende soorten vezels, die allemaal zeer verschillende resultaten kunnen geven. De sleutel is om ze allemaal tijdens het schilderen te proberen. De meest veelzijdige is een mengsel van synthetische vezels en duurzame vezels – deze penselen kunnen voor de meeste verschillende verven worden gebruikt. Er zijn platte borstels en ronde borstels, die beide de moeite waard zijn om te kiezen. Raadpleeg onze gids om de juiste borstel te kiezen voor meer informatie.

Ik gebruik verschillende penselen. Voor het meeste vroege werk gebruik ik grotere, plattere en bredere borstels. Hazelnoot is een goede universele kwast voor het inbedden van vormen en verven. Het heeft een dubbele functie, waarbij alle aspecten van een platte borstel en een ronde borstel worden gecombineerd, zodat het details en een groter gebied kan bedekken. Aan het einde van het schilderproces gebruik ik alleen de kleinere penselen.

Textuurophoping

Koop een droge platte borstel die kan worden gebruikt om verf te mengen en een vloeiende overgang te creëren. Ik hou van veel texturen en ik zie graag penseelstrepen in mijn werk. Je kunt bijna alles gebruiken om textuur aan de verf toe te voegen. Je kunt kant-en-klare textuurmedia gebruiken, maar ik zie ook objecten zoals eierschalen en zand die schilderen interessanter maken.

Een techniek is om een ​​oude tandenborstel te gebruiken om verf op de verf te spatten. Dit is zeer effectief bij het suggereren van ruis en korreligheid.

Droog penseel

Dit is een coatingmethode die de eerder gedroogde coatinglaag slechts gedeeltelijk bedekt. Breng heel weinig verf aan in je penseel en breng het in zeer snelle, geconcentreerde streken aan.

Deze methode is het meest effectief bij het aanbrengen van lichte verf op donkere gebieden / droge verf en kan worden gebruikt om de textuur van rotsen en gras te laten zien.

Schilderen met medium

Het medium is een vloeistof die aan de verf kan worden toegevoegd om de consistentie, droogtijd en textuur te veranderen. Voor acrylverf kunt u verschillende media gebruiken om ze mat of glanzend te maken. Ik gebruik echter voornamelijk matte media om papier of karton te sealen zodat de verf niet kan doordringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *